Transport nacional i internacional

Alsa gestiona la xarxa més completa de serveis regulars amb autobús d’àmbit nacional, que comunica entre elles la pràctica totalitat de les comunitats autònomes peninsulars. Opera en una àmplia gamma d’horaris i ofereix serveis de qualitat diferenciada, com són les classes Comfort i Supra.

A Europa, opera en una àmplia xarxa de connexions intraeuropees mitjançant l’explotació de 65 autoritzacions internacionals que uneixen Espanya amb la major part de la Unió Europea i el nord de l’Àfrica. A més, és present a Portugal, França, Bèlgica, Suïssa i Alemanya, i és membre d’Eurolines.

Característiques que defineixen la forma que té Alsa d’entendre el transport nacional i internacional:

  • Una moderna flota d’autocars en permanent procés de renovació.
  • La incorporació immediata de les noves tecnologies al servei del viatger.
  • La prestació de serveis d’alta qualitat

Mapa de serveis nacionals

Mapa de serveis internacionals

Transport regional

El compromís d’ALSA amb les necessitats de mobilitat dels seus clients s’estén a la gestió de serveis de transport amb autobús d’àmbit regional i autonòmic, que és l’origen de la seva activitat.

La xarxa de serveis regionals d’ALSA engloba nombroses concessions de serveis interurbans que s’estenen per les comunitats autònomes d’Astúries, Cantàbria, el País Basc, Castella i Lleó, la Rioja, Madrid, Castella-la Manxa, Catalunya, Aragó, Navarra, el País Valencià, Múrcia i Andalusia.

Molts d’aquests serveis es realitzen en zones rurals de baixa densitat de població i de difícil accés, de manera que es presta un servei públic que garanteix la mobilitat i l’accés a un transport de qualitat a tots els ciutadans, independentment del seu lloc de residència.

ALSA també desenvolupa una destacada activitat en el transport laboral i el transport escolar.

Així mateix, davant la consolidació i creixement de les àrees metropolitanes, participa –d’acord amb les entitats reguladores– en el desenvolupament de consorcis regionals de transport que aporten solucions específiques de mobilitat a les necessitats en aquestes àrees. 

Mapa de regionals Andalusia Mapa de regionals d’Astúries Mapa de regionals de Cantàbria Mapa de regionals de Castellà i Lleó Mapa de regionals de València i Múrcia Mapa de regionals del País Basc i la Rioja

Transport urbà metropolità

ALSA es el l’operador privat d’autobusos més gran en l’àmbit urbà a Espanya.

Està especialitzada en el disseny de sistemes de transport urbà i de rodalies i gestiona un total de 20 xarxes en diverses ciutats i àrees metropolitanes espanyoles, a més de les ciutats de Marràqueix, Agadir i Tànger (Marroc).

Les noves formes de vida urbana i les majors necessitats de mobilitat exigeixen un transport públic de qualitat i eficient, que solucioni la congestió de les nostres ciutats i les converteixi en espais més habitables per a tothom.

ALSA aporta solucions a la mida de les entitats locals amb un plantejament en el qual prevalen:

  • Les innovacions tecnològiques (SAE, sistemes de pagament sense contacte).
  • El respecte al medi ambient.
  • L’accessibilitat del transport públic.

Una forma d’entendre el transport urbà que es tradueix en solucions per a les ciutats i en beneficis per a la qualitat de vida dels ciutadans.

A més, ALSA gestiona el servei d’autobusos turístics de les ciutats de: Madrid, Toledo, Sant Sebastià, Barcelona i Marràqueix.

Mapa de serveis urbans

Transport ferroviari

En l’àmbit ferroviari, per mitjà d’ALSA Rail, desenvolupa una incipient activitat en l’explotació de sistemes ferroviaris i en el disseny de projectes de tramvies i metros lleugers, metros convencionals i automàtics, i ferrocarrils periurbans i de rodalia.

Com a operador participa en la gestió del Metro Ligero Pinar de Chamartín-Sanchinarro-Las Tablas (ML1) que, integrat a la xarxa de metro de Madrid, uneix aquest nou desenvolupament urbanístic del nord de Madrid amb la xarxa de metro.

També gestiona el Funicular de Bulnes, un sistema de transport que soluciona l’accés al Parc Nacional de Picos de Europa (Astúries) de forma equilibrada per al medi ambient.