Normatives i recomanacions per viatgers

Des Alsa complim íntegrament les normatives i recomanacions de les autoritats competents (Ministeri de Sanitat i Ministeri de Transports).

Són aquests organismes els que estableixen les directrius respecte a l'ocupació màxima dels autobusos, que poden ser diferents en funció de l'àmbit territorial i la tipologia de cada servei, i que per norma general permet el 100 % de l'ocupació de les places assegudes.

Abans d'anar a l'estació

Comprova l'estat de viatge: és recomanable revisar-lo abans d'anar a l'estació, pots fer-ho aquí . És possible que alguns serveis pateixin modificacions o suspensions per les restriccions de mobilitat.

Quina documentació has de portar?

Si et vas a desplaçar des de o cap a una zona amb restriccions de mobilitat, és recomanable que portis un justificant de la feina, metge o d'un altre tipus que justifiqui el motiu de el viatge. Ha de facilitar la tasca de les autoritats en cas de control.

Mesures de seguretat i higiene per viatjar

Si has de viatjar, procura seguir aquestes recomanacions de seguretat i higiene mínimes per garantir la teva seguretat i la de tots:

Evita viatjar si tens símptomes Evita viatjar si tens símptomes

Si creus que tens símptomes de COVID, no viatges, canvia o anul·la el teu bitllet. Hem flexibilitzat la nostra política de canvis i anul·lacions, que pots consultar aquí .

Recorda que els símptomes més habituals de la COVID-19 són la febre, la tos seca i el cansament. Altres símptomes menys freqüents són: congestió nasal, mal de cap, diarrea, pèrdua de l'gust i / o olfacte ...

Ús obligatori de màscaresÚs obligatori de màscares

L'ús d emascarillas que cobreixin nas i boca seran obligatoris pota tots els usuaris de transport públic.

El Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, a l'article 6.b, estableix l'ús obligatori de màscares a persones de sis anys en endavant per als transports aeri, marítim, amb autobús o ferrocarril. Per tant, NO es permetrà l'accés a cap passatger que no faci un ús correcte de la mascareta o no porti el corresponent document justificatiu de la seva exempció particular . L'incompliment d'aquesta norma pot suposar elevades multes econòmiques i altres eventuals responsabilitats per a l'infractor.

Pots trobar més informació sobre l'ús de mascaretes aquí. Recorda portar les mascaretes suficients en funció de la durada de el viatge i les indicacions de l'propi fabricant.

Evita consumir aliments a bordEvita consumir aliments a bord

Es recomana no consumir aliments durant el viatge a bord d'l'autobús i no parlar amb altres passatgers o per telèfon , per a disminuir la propagació de virus mitjançant aerosols. Recorda que és obligatori portar la mascareta posada durant tot el trajecte, excepte per beure aigua.

Compra a web i màquines autovendaCompra a web i màquines autovenda

Compra el teu bitllet al nostre web, app oa les màquines autovenda presents en tots els nostres punts de venda.

Per reduir el contacte amb el conductor i una major protecció, el bitllet és digital , el viatger pot portar-lo en el seu dispositiu mòbil i identificar-se, a més, amb el seu DNI per accedir a l'autobús.

Actualment, en la majoria dels punts de venda disposem de màquines autovenda per a la gestió de bitllets i abonaments. En cas de necessitar ajuda amb el seu maneig, utilitza el botó de "ajuda remota" en la pròpia màquina o, fins i tot, amb el personal que es trobe disponible en aquests moments.

No canviïs de seientNo canviïs de seient

Has de fer ús de l'assentament assignat que figura en el teu bitllet, per la teva seguretat i per la de tots els viatgers, ens permetrà una millor gestió en cas d'haver de contactar amb tu.

Bloqueja el seient contigu Bloqueja el seient contigu

Si vols viatjar més tranquil i còmode, ara pots bloquejar el seient de costat i viatjar sense ningú al teu costat.

Mínima antelació possible Mínima antelació possible

Acudeix a l'autobús amb la mínima antelació possible per evitar les esperes a les estacions. Va sol, sense acompanyants , llevat que sigui imprescindible.

La teva seguretat és la seguretat de totsLa teva seguretat és la seguretat de tots

Actua amb empatia i respecte als altres, la teva seguretat és la seguretat de tots.

Segueix les normes de les autoritats, presta atenció als cartells a bord i les indicacions de l'conductor, i evita les aglomeracions al pujar a l'autobús i al ficar l'equipatge, mantenint una distància interpersonal de 1,5 m com a mínim.