Normatives i recomanacions per viatgers

Des Alsa complim íntegrament les normatives i recomanacions de les autoritats competents (Ministeri de Sanitat i Ministeri de Transports), incloent-hi les darreres modificacions i actualitzacions sobre l'ús de mascareta a bord i estacions.

Mesures de seguretat i higiene per viatjar

Procura seguir aquestes recomanacions de seguretat i higiene mínimes per garantir la teva seguretat i la de tots:

Evita viatjar si tens símptomes Evita viatjar si tens símptomes

Si creus que tens símptomes de COVID, no viatges, canvia o anul·la el teu bitllet. Hem flexibilitzat la nostra política de canvis i anul·lacions, que pots consultar aquí .

Recorda que els símptomes més habituals de la COVID-19 són la febre, la tos seca i el cansament. Altres símptomes menys freqüents són: congestió nasal, mal de cap, diarrea, pèrdua de l'gust i / o olfacte ...

Ús obligatori de màscaresÚs obligatori de màscares

L'ÚS DE MASCARETES QUE COBREIXEN EL NAS I LA BOCA CONTINUA ESSENT OBLIGATORI PER A TOTS ELS USUARIS DEL TRANSPORT PÚBLIC.

El RD 286/2022, de 19 d'abril, pel qual es modifica l'obligatorietat de l'ús de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, continua mantenint l'obligació d'ús de la mascareta en els mitjans de transport aeri, per ferrocarril o per cable i en els autobusos, així com en els transports públics de viatgers.

Per tant, NO es permetrà l'accés a cap passatger que no faci un ús correcte de la mascareta o no porti el document justificatiu corresponent de la seva exempció particular. L'incompliment d'aquesta norma pot suposar diferents responsabilitats per a l'infractor, així com l'expulsió del vehicle.

Pots trobar més informació sobre l'ús de mascaretes aquí. Recorda portar les mascaretes suficients en funció de la durada de el viatge i les indicacions de l'propi fabricant.

Evita consumir aliments a bordEvita consumir aliments a bord

Es recomana no consumir aliments durant el viatge a bord d'l'autobús i no parlar amb altres passatgers o per telèfon , per a disminuir la propagació de virus mitjançant aerosols. Recorda que és obligatori portar la mascareta posada durant tot el trajecte, excepte per beure aigua.

Compra a web i màquines autovendaCompra a web i màquines autovenda

Compra el bitllet al nostre web, a l’app o a les màquines d’autovenda presents en tots els nostres punts de venda.

No cal que imprimeixis el bitllet, pots portar-lo en format digital i identificar-te amb el DNI per accedir a l'autobús

Actualment, en la majoria dels punts de venda disposem de màquines autovenda per a la gestió de bitllets i abonaments. En cas de necessitar ajuda amb el seu maneig, utilitza el botó de "ajuda remota" en la pròpia màquina o, fins i tot, amb el personal que es trobe disponible en aquests moments.

No canviïs de seientNo canviïs de seient

Has de fer ús del seient assignat que figura en el bitllet perquè és probable que estiguis ocupant un seient assignat a un altre passatger.

Si vols triar un seient diferent del que Alsa t'ofereix, en el procés de compra del bitllet pots fer-ho mitjançant l'opció "canvia de seients".

Bloqueja el seient contigu Bloqueja el seient contigu

Si vols viatjar més tranquil i còmode, ara pots bloquejar el seient de costat i viatjar sense ningú al teu costat.

La teva seguretat és la seguretat de totsLa teva seguretat és la seguretat de tots

Actua amb empatia i respecte als altres, la teva seguretat és la seguretat de tots.

Segueix les normes de les autoritats, posa atenció als cartells a bord i a les indicacions del personal. A més, recomanem l'ús de mascareta també en estacions i andanes.