Alsa s'acull a les normes i les recomanacions vigents sobre la responsabilitat en els desplaçaments. Per això, hem reforçat els nostres protocols de seguretat i neteja per oferir-te una Mobilitat Segura.

A més, fem estrictes controls mitjançant els quals aquests protocols es revisen, actualitzen i auditen periòdicament per assegurar que estiguin al dia i garanteixin la protecció dels nostres viatgers i empleats.

Calidad del aire interiorQualitat de l'aire interior

Diversos assaigs realitzats en diferents trajectes per una entitat independent han evidenciat que els nostres sistemes de climatització i aire condicionat d'última generació asseguren que cada 2-3 minuts es renova completament l'aire de l'habitacle mitjançant aportació d'aire exterior, en vehicles de llarga distància. Això vol dir que, per cada hora de viatge, l'aire interior s'ha renovat com a mínim 20 vegades, un valor molt superior al recomanat pels organismes sanitaris internacionals. Per al cas de serveis urbans i metropolitans, a més, aquesta renovació es produeix aproximadament cada 1 minut.

Per millorar encara més la qualitat de l'aire interior, hem instal·lat en gran part de la flota purificadors d'aire i filtres de carbó bioactiu que eliminen el 99% de partícules i destrueixen contaminants biològics com bacteris i virus.

Filtros de carbón bioactivo

A més, estem instal·lant unitats del sistema BIOW en vehicles de llarga distància, el primer sistema de purificació d'aire dissenyat específicament per a autobusos que elimina el 99,99% de bacteris i virus, inclòs el SARS-CoV-2.

Per a cada cas, els nostres conductors tenen regulada la climatització amb un cabal dʻaire exterior òptim entre el confort i la ventilació, i sempre, mantenint desactivada la funció de recirculació de lʻaire interior, per tal d'assegurar-ne la renovació amb aire exterior

Neteja i desinfeccióNeteja i desinfecció

Hem reforçat totes les mesures de desinfecció en els autobusos, seguim un estricte protocol de neteja i desinfecció. D'aquesta manera, garantim una neteja i desinfecció profunda dels vehicles amb periodicitat mínima diària, prestant especial atenció als elements de major contacte com: polsadors d'accés, agafadors, passamans, reposabraços, respatller i capçal de les butaques, safates individuals, WC , etc.

Fem servir productes viricides d'alta eficàcia, autoritzats pel Ministeri de Sanitat, i aplicats per personal format per a la seva correcta utilització.

Dotació anti-COVID dels nostres vehiclesDotació anti-COVID dels nostres vehicles

En els nostres serveis de llarg recorregut hem instal·lant làmpades de llum ultraviolada tipus C per a la desinfecció automàtica dels WC després de cada ús. També hem retirat les catifes de pis per facilitar les tasques de neteja i desinfecció.

Finalment, tots els nostres vehicles compten amb cartelleria i elements multimèdia amb les normes i recomanacions de viatge.

Prohibido consumir alimentos a bordoNo consumir aliments a bord

Amb l'objectiu de respectar la resta de passatgers i mantenir les condicions higièniques dins del mateix autobús, es recomana no consumir aliments a bord.