Parc d'Aigüestortes i Vall Fosca

Cercador

Des de l'any 2014 Alsa et dóna l'oportunitat de gaudir del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A l’any 2019 a més connectem els Ferrocarrils de la Generalitat de la línia de Lleida a la Pobla de Segur amb el Telefèric de la Vall Fosca.

L’any passat, es va donar un pas més, promogut per la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i es van ampliar els serveis entre Pla de l'Ermita i El Pont de Suert i Pla de l'Ermita, Vielha, Esterri, Espot i la Pobla de Segur. D'aquesta manera s’ofereix tant als habitants de les comarques que envolten el Parc com als visitants que s'apropin a aquesta zona de muntanya, una major connectivitat en transport públic, amb millor mobilitat i més possibilitats de gaudir de l'entorn que ofereix tant el Parc d 'Aigüestortes com la Vall Fosca.

Aquest any com a novetat i per tal de millorar el servei donat en anys anteriors, tanquem el cercle del Parc oferint també serveis de transport públic col·lectiu, entre les poblacions de La Pobla de Segur i El Pont de Suert, per la part sud del Parc, passant pel Coll de la Creu de Perves. Incorporem cinc expedicions diàries per sentit entre les dues poblacions en les mateixes dates que es farà la resta del servei.

Altra novetat d’aquest any es la utilització per part de l’empresa de quatre vehicles amb etiqueta mediambiental ECO, propulsats per un carburant menys contaminant ja que incorporen GLP. Una aposta clara per part de la nostra companyia, Alsa, de millorar dia a dia i reduir la contaminació atmosfèrica.

Els bitllets d'autobús es poden comprar a través dels nostres canals digitals, els nostres punts de venda a Barcelona o Lleida, les nostres màquines autovenda i també en el mateix moment d'accedir a l'autobús.

Per al servei del "Bus de Parc" hi ha un bo diari per un import de 10 euros, que permet utilitzar el bus sense límit de viatges durant un dia. S'aplica també un descompte del 50% per als bitllets d'anada i tornada.

Els preus d'aquest servei oscil·len entre els 1,75 euros i els 20,65 euros segons el recorregut escollit pel viatger.

A més i com a prova pilot per futurs anys, aquest any entre els dies 12 i 16 d’octubre, coincidint amb la festivitat del Pilar, també tindrem "Bus del Parc" entre Pla de l’Ermita, Pont de Suert, Vielha i La Pobla de Segur, per tal que les visitants que puguin gaudir d’uns dies de festivitat aprofitant el possible pont s’apropin al Parc.

Es podran transportar bicicletes en els maleters dels autobusos que realitzen els trajectes del Bus del Parc. Per les limitacions d'espai dels mateixos, l'ús estarà limitat a un màxim d'entre 4 o 5 bicicletes. Per a això, l'empresa disposarà de fundes en els vehicles que s'utilitzaran durant el trajecte, i un cop es finalitzi el mateix i es retiri la bicicleta del maleter, el client haurà de tornar-la al conductor. La finalitat de la funda és protegir la resta d'equipatge de possibles danys i brutícies i mantenir els maleters nets d'elements que es puguin desprendre de les bicicletes. L'ús de les fundes és obligatori. L'empresa es reserva el dret a limitar el nombre de bicicletes màxim en funció de la resta d'equipatge i a negar l'entrada de les mateixes si no es fan servir les fundes destinades per al seu transport.

Entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, també es posa en marxa el Bus de la Vall Fosca, que comunica l'estació de ferrocarrils de FGC amb el Telefèric del Pantà de Sallente. Aquest servei és diari durant els mesos de juliol, agost i setembre i permet que els visitants que vulguin, puguin desplaçar-se en transport públic des de Lleida fins al cor de parc.

Com a novetat aquest any, els tiquets del telefèric es poden comprar via on-line de manera anticipada i assegurar d'aquesta manera la plaça en l’horari escollit, per a més informació, telèfon 973 663 001 o ajuntament@torrecapdella.ddl.net

Per descarregar la informació de tots els horaris, recorreguts, preus i mapa dels serveis: